Ξεκλείδωμα iOS

Αν κάποιος συνδεθεί στο iCloud μου, τι μπορεί να δει;

Ανησυχία χρήστη

«Γεια σας, αναρωτιόμουν αν κάποιος άλλος έχει βιώσει κάτι παρόμοιο σήμερα στο iPad Pro μου. Έλαβα ένα αναδυόμενο παράθυρο που έλεγε ότι κάποιος προσπάθησε να συνδεθεί στον λογαριασμό μου iCloud. Αν κάποιος συνδεθεί στον λογαριασμό μου iCloud, τι μπορεί να πει;»

Αν μοιράζεστε τον λογαριασμό σας iCloud με κάποιον που χρειάζεται να αγοράσει μια εφαρμογή από το App Store, μπορεί να φοβάστε ότι το άτομο που κατέχει το Apple ID σας θα δει το απόρρητο οποιωνδήποτε πληροφοριών είναι αποθηκευμένες στο iCloud. Τότε προκύπτει το πρόβλημα, "αν κάποιος συνδεθεί στο iCloud μου, τι μπορεί να δει;". Διαβάστε παρακάτω για να βρείτε την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση.

Αν κάποιος συνδεθεί στο iCloud μου, τι μπορεί να δει; [Ενημέρωση 2021]

Αν κάποιος συνδεθεί στο iCloud μου, τι μπορεί να δει;

Το παρακάτω περιεχόμενο θα είναι ορατό εάν κάποιος συνδεθεί στο iCloud σας με τα διαπιστευτήριά σας iCloud.

Φωτογραφίες: Μόλις ενεργοποιηθεί η επιλογή «Φωτογραφίες iCloud», οι φωτογραφίες του iPhone θα αποθηκεύονται στο iCloud και θα ενημερώνονται τακτικά. Όποιος συνδεθεί στον λογαριασμό σας iCloud θα δει όλες τις αποθηκευμένες φωτογραφίες.

Επαφές: Η Apple επιτρέπει επίσης στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις επαφές στο iCloud. Αφού συνδεθούν στον λογαριασμό iCloud, μπορούν απλώς να δουν τις επαφές που είναι αποθηκευμένες στο iCloud πατώντας την επιλογή Επαφές.

Ταχυδρομείο: Τα email σας θα μπορούσαν επίσης να έχουν πρόσβαση στο iCloud από κάποιον που κατέχει τον λογαριασμό iCloud και τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτό που πρέπει να κάνει το άτομο είναι να κάνει κλικ στην επιλογή Mail στην πλαϊνή μπάρα για να δει τα email μόλις συνδεθεί στον λογαριασμό iCloud.

Παρακολούθηση ιστορικού τοποθεσίας iPhone: Εάν το iPhone σας χαθεί ή κλαπεί, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή «Εύρεση iPhone» για να εντοπίσετε το χαμένο iPhone. Όλο το ιστορικό τοποθεσίας του iPhone σας θα παρακολουθείται μόλις ενεργοποιηθεί η λειτουργία «Εύρεση iPhone». Δηλαδή, εάν κάποιος συνδεθεί στο iCloud σας, θα δει την κίνησή σας την τελευταία εβδομάδα ή τον τελευταίο μήνα. Το χειρότερο είναι ότι τα δεδομένα του iPhone σας ενδέχεται επίσης να διαγραφούν εξ αποστάσεως εάν το άτομο κάνει κλικ στην επιλογή «Διαγραφή Συσκευής» μετά τη σύνδεση στο iCloud.

iMessage: Συνήθως, δεν θα υπάρχει πρόσβαση στα iMessages σας εάν κάποιος συνδεθεί στο Apple ID σας, εκτός εάν το Apple ID είναι συνδεδεμένο στην ίδια συσκευή Apple.

Όλα τα iMessages που στάλθηκαν ή λήφθηκαν μέσω του Apple ID σας στο παρελθόν ή στο μέλλον θα εμφανίζονται σε άλλη συσκευή που χρησιμοποιεί το ίδιο Apple ID. Το χειρότερο είναι ότι μπορούν επίσης να στείλουν iMessages στο όνομά σας.

Σε σύγκριση με το iMessage, τα SMS/MMS είναι πολύ πιο ασφαλή. Αυτά τα τακτικά δοκιμαστικά μηνύματα δεν θα εμφανίζονται εκτός εάν ενεργοποιήσετε την Προώθηση Μηνυμάτων Κειμένου στη συσκευή σας.

Μπρελόκ, Σημειώσεις, Ημερολόγιο, Έγγραφα και Άλλες Ρυθμίσεις iCloud: Εκτός από τα δεδομένα που αναφέραμε παραπάνω, τα άλλα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο iCloud, όπως ημερολόγιο, έγγραφα, σημειώσεις, παρουσιάσεις που δημιουργήθηκαν με το Keynote online, υπολογιστικά φύλλα που δημιουργήθηκαν με το Numbers online και υπενθυμίσεις, θα μπορούσαν επίσης να τα δει κάποιος που συνδέεται στο iCloud σας. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να προβληθούν τόσο σε συσκευές iOS όσο και στο διαδίκτυο.

Το πιο δύσκολο είναι ότι το άτομο που συνδέεται στον λογαριασμό σας iCloud θα μπορούσε επίσης να έχει πρόσβαση στο Keychain. Δηλαδή, όλοι οι λογαριασμοί που διατηρούνται στο Apple ID θα αποκαλυφθούν.

Τι δεν θέλετε να χάσετε σχετικά με τον λογαριασμό iCloud

Λαμβάνουμε ειδοποιήσεις όταν κάποιος συνδέεται στον λογαριασμό μου iCloud;

Κανείς δεν μπορεί να συνδεθεί στον λογαριασμό σας iCloud εκτός αν γνωρίζει τα στοιχεία του Apple ID σας. Εάν έχετε ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, η σύνδεση δεν θα εξουσιοδοτηθεί εάν δεν έχει πρόσβαση στην αξιόπιστη συσκευή σας.

Εάν κάποιος συνδεθεί στον λογαριασμό σας iCloud από άλλη συσκευή που δεν είναι αξιόπιστη, θα ειδοποιηθείτε ότι μια άγνωστη συσκευή προσπαθεί να συνδεθεί στον λογαριασμό σας iCloud.

Πώς μπορώ να δω πού χρησιμοποιείται το Apple ID μου;

Το πού χρησιμοποιείται το Apple ID εξαρτάται από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Εάν ο λογαριασμός iCloud είναι συνδεδεμένος σε iPhone ή iPad:

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στο όνομά σας.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ σε κάθε συσκευή για να δείτε τις λεπτομέρειες.

Εάν ο λογαριασμός iCloud είναι συνδεδεμένος στα Windows:

  • Κατεβάστε και ανοίξτε το iCloud για Windows στον υπολογιστή σας με Windows.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή «Λεπτομέρειες λογαριασμού» στην κάτω αριστερή γωνία και πατήστε στο Apple ID.
  • Πατήστε σε κάθε συσκευή για να δείτε τις λεπτομέρειες.

Εάν ο λογαριασμός iCloud είναι συνδεδεμένος σε Mac:

  • Πατήστε στο μενού της Apple στην επάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στην επιλογή "Προτιμήσεις συστήματος".
  • Κάντε κλικ στο iCloud και στο "Λεπτομέρειες λογαριασμού" και θα εμφανιστεί το παράθυρο λεπτομερειών iCloud.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή «Συσκευές» και θα δείτε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό iCloud.

Πλήρης κατάργηση του iPhone από τον λογαριασμό iCloud/Apple ID

Για να αποτρέψετε κάποιον από το να βλέπει περισσότερα δεδομένα από το iCloud σας, μπορείτε επίσης να αποσυνδέσετε τη συσκευή σας από τον λογαριασμό iCloud με τις 3 παρακάτω μεθόδους:

Σε iPhone/iPad

Είναι αδύνατο να καταργήσετε το iPhone από τον λογαριασμό iCloud στην ίδια τη συσκευή. Θα πρέπει να το καταργήσετε σε άλλο iPhone ή iPad.

  1. Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις και στην επιλογή iCloud που βρίσκεται στο επάνω μέρος της διεπαφής Ρυθμίσεις.
  2. Οι πληροφορίες iCloud θα εμφανιστούν στη δεξιά πλευρά. Επιλέξτε τη συσκευή iOS που θέλετε να καταργήσετε από τον λογαριασμό iCloud και κάντε κλικ στην επιλογή «Κατάργηση από τον λογαριασμό».

Αν κάποιος συνδεθεί στο iCloud μου, τι μπορεί να δει; [Ενημέρωση 2021]

Η επιλεγμένη συσκευή θα καταργηθεί σύντομα από τον λογαριασμό σας iCloud.

Σε υπολογιστή Mac

  1. Ανοίξτε τον υπολογιστή Mac και κάντε κλικ στο εικονίδιο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία για να ανοίξετε το μενού και επιλέξτε "Προτιμήσεις συστήματος" για να ανοίξετε την οθόνη Προτιμήσεις συστήματος.
  2. Κάντε κλικ στο «iCloud» για να ανοίξετε τη διεπαφή ρυθμίσεων iCloud. Επιλέξτε την επιλογή «Λεπτομέρειες λογαριασμού» και θα εμφανιστούν οι πληροφορίες του λογαριασμού iCloud. (Εάν είναι ενεργοποιημένος ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό ελέγχου ταυτότητας που σας έχει σταλεί.)
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή «Συσκευές» και θα εμφανιστούν όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό iCloud. Επιλέξτε τη συσκευή και κάντε κλικ στην επιλογή «Κατάργηση από τον λογαριασμό» για να την καταργήσετε.

Αν κάποιος συνδεθεί στο iCloud μου, τι μπορεί να δει; [Ενημέρωση 2021]

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα είναι ορατά και θα κλαπούν όταν κάποιος συνδεθεί στον λογαριασμό σας iCloud. Εάν διαπιστώσετε ότι ο λογαριασμός σας iCloud έχει καταληφθεί από κάποιον, το καλύτερο για εσάς είναι να καταργήσετε τη συσκευή από τον λογαριασμό iCloud. Αυτό το άρθρο προσφέρει 2 διαφορετικές επιλογές για αυτό. Μπορείτε επίσης να καταργήσετε το Apple ID από αυτήν τη συσκευή χωρίς να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας το προτεινόμενο εργαλείο: Ξεκλείδωμα κωδικού πρόσβασης iPhone .

Δωρεάν Λήψη Δωρεάν Λήψη

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία / 5. Καταμέτρηση ψήφων:

Σχετικά άρθρα

Κουμπί επιστροφής στην κορυφή